Sunday, 7 July 2013

SEJARAH WIFI UNISEL

Salam sayang dan rindu semua….

Ok lah entry terakhir aim jika anda tinjau2 sebelum ini adalah berkaitan perlantikan jawatan kuasa MAJLIS PERWAKILAN PELAJAR 2013. HEHEHEHE…  jadi MPP ni bukan mudah uolss anamah di pikul tu.. ingat lagi ustaz  selalu pesan diakhiran nanti kita akan disoal bagaimana kita membawa amanah ini… RASA TAKUT PLAK KAN…Bukan apa uolls sedangkan gunung pun boleh hancur memikul amanah, inikan lagi manusia yang kecil lagi kerdil ini… bila difikir-fikir semula kenapa nak jadi pemimpin klu tak boleh pikul Amanah yang di berikan.. pada awalnya sanggup janji serapah nak jaga tu nak jaga ni. Nak perjuangkan tu nak perjuangkan ni… tup2 akhirnya hamper satu habuk pun tak Nampak…. Sedih…

So nak jadi pemimpin ni bukan untuk GLOMER, atau suka dengan PUBLISITI kononnya… ada yang jenis bila dah terasa sekali naik pentas bangga lah kononnya POPULAR SANGAT…. HEHEHEH SEDIH…. Ini namanya pemimpin tak sedar diri…

Ok jauhnya memalut…. Jadi MPP memang best sebenarnya (bestlah sangat) … tak pecaya cuba bertanding taun depan… bukan apa banyak sangat cabaran yang kena tempuhi… uolsss… kadang2 cabaran yang merepek2 pun ada… hehehe yang tu boleh dikatakan tentang sampah…. Heheeh..
ISU TERBARU YANG MPP CUBA SELESAIKAN ADA ISU WIFI PELAJAR… HEHEHEHE
Ini kira sensetif ni… tapi tak per kita lihat melalui SEJARAH WIFI unisel mengikut tahun.. bukan apa setiap tahu MPP bertukar tangan… heheheheh

2009 – wifi yang ada di fakulti, library, masjid dan dewan utama…. Time ni best student siap bersusun di roudtunda fakulti…..

2010- tak der perubahan sama jer tapi MPP time tu ada juga lah berjuang naik turun jumpa pentadbiran untuk dapatkan WIFI di unisel ni.. hehehehehe

2011- time ni zaman meletup setiap unit asrama ada WIFI … time ni memang diva buka YOUTUBE bagai kena kejar anjing jer… puas hati…. Asigment lengkap siap… ada sampai taknak pulang kampong bab nak online jer….

2012- murung bukan apa POTEBLE WIFI mula hilang.. entah nak salahkan siapa … time ni memang banyak gak isu berkaitan WIFI ni… siap student tuntut nak WIFI diorang… siap yang harus dipersalahkan… yang bestnya ada pihak yang tuding jari gitu… hehehe berlaku di depan mata aim sendiri….

2013- student keluar asrama … kesannya semua student dapat berokben tapi Cuma 1Gb.. tak cukup uollss… pening… sooooo


APA YANG MPP LAKUKAN…. HEHEHEHE MALAS NAK CERITA TAPI TERKAPSA CERITA TAKUT PLAK ORANG2 YANG TAK BERKENAAN SALAH ANGGAP PLAK…


Hasil daripada perbincangan pertama bersama PIHAK CICT  MPP dan MAXIS bertarikh 26 Mei kul 3 petang di shah alam telah memutuskan akam memberikan wifi maxis kepada semua student unisel. Apa yang diberitahu sebelum pelajar masuk semester …..


Tetapi hamper sampai sekarang tak dapat lagi…. MPP berjumpa sekali lagi dengan pihak PENGARAH CICT berkaitan masalah WIFI…. Dan ini adalah penjelasan yang diberikan… pihak MAXIS akan memasang POTEBLE di Setiap penjuru dan bangunan unisel agar student yang berada di kampus boleh memperolehi wifi secara terus…. Hehehhehe so YANG NI KAMI TUNGGU… kami akan terus buat tuntutan ini….  Pemasangan bermula sem ini dan akan berlanjutan ke sem depan….
AMBOI KALI NI CAM TULIS ESEI PLAK… PANJANG BEBENO…. Heheheheh




5 comments:

miey sagie said...

suka sgt masa wifi 2011... youtube bagai... hahaha.. tp guna broadband sendiri lagi best.. maxis 20Gb je..

bUtiK iLhaM bONdA said...

skranh wifi da ad disetiap tmpat... asrma pon ad disetiap patas ...terbaik

bUtiK iLhaM bONdA said...

#paras

bUtiK iLhaM bONdA said...

#paras

bUtiK iLhaM bONdA said...

skranh wifi da ad disetiap tmpat... asrma pon ad disetiap patas ...terbaik